waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, automatisering, Betuwe wil hulp uit Rhenen

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2020 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Betuwe wil hulp uit Rhenen
RHENEN - Inwoners van de Betuwe roepen de hulp in van Rhenen en Amerongen in hun strijd tegen een toekomstige slibstort. Onder de titel 'Steun de gemeente tegen Henk' hebben de inwoners in Amerongen, Elst en Rhenen een boekje gekregen.

Het boekje is ook verspreid onder inwoners van Lienden, Ingen, Eck en Wiel. Het is een initiatief van de Stichting Red de Betuwe, die de bevolking oproept maandag naar het gemeentehuis in Lienden te komen. Daar is 's avonds een extra raadsvergadering over slibstort in de Ingensche Waarden, een oude zandwinning in de uiterwaarden tegenover Elst. De Gelderse gedeputeerde Henk Aalderink geeft er tekst en uitleg.

Gedeputeerde Henk Aalderink wil met de raadsleden van gedachten wisselen over de slibstort. De milieugedeputeerde wil de discussie vlot trekken en is in overleg met een aantal milieugroeperingen. Gemeente Buren, Red de Betuwe en bewonersgroep Ganzert/Kalverlandseweg weigeren aan dit overleg deel te nemen. De milieustichting is bang dat de slibstort nog lang niet van de baan is, ondanks het 'nee' van de overgrote meerderheid van de Burense gemeenteraad. Haar actiegroep ageert fel tegen het plan van Dik van Waning, eigenaar van de plas bij Ingen, die daar vervuild slib wil laten te storten. Er is vooral angst voor lekken, waardoor de vervuiling in het grondwater terecht kan komen. De groep neemt de provincie kwalijk dat er niet gezocht wordt naar alternatieven.
datum: 29 oktober 2004 | bron: De Gelderlander |  rubriek: protesten en acties

Pagina
print versie

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink