waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, automatisering, Rechter: Geen bagger in de Koele Kreken

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Rechter: Geen bagger in de Koele Kreken
ALKMAAR - De kwestie-Koele Kreken is terug bij af. De bestuursrechter heeft bepaald dat de gemeente het bezwaar van omwonenden tegen een baggerdepot ten noorden van de Alkmaarse wijk Daalmeer ten onrechte naast zich heeft neergelegd.

De gemeente had het hoogheemraadschap vrijstelling van de agrarische bestemming verleend om in de Koele Kreken een tijdelijk baggerdepot aan te leggen. De vrijstelling was aangekondigd in een huis-aan-huisblad, maar dat was omwonenden niet opgevallen. Ze tekenden later, toen ze lucht van de plannen kregen, niettemin bezwaar aan. Buiten de bezwaarperiode van zes weken. Dus te laat, oordeelde de gemeente.

De omwonenden, inmiddels verenigd in een actief actiecomité, stapten naar de rechter omdat in de aankondiging in de krant stond dat het ging om het Geestmerambacht. Er stond niet duidelijk genoeg dat de Koele Kreken was aangewezen als baggerdepot. Bovendien behoren de Koele Kreken niet eens tot het Geestmerambacht. In eerste instantie wees de voorzieningenrechter het bezwaar af, maar de bestuursrechter heeft het comité in het gelijk gesteld.

Tegelijk heeft de rechter een streep gehaald door het besluit vrijstelling te verlenen. De gemeente moet de procedure overdoen en op basis daarvan een nieuw besluit nemen. Dat betekent ook dat er een nieuwe bezwarenronde komt. De verwachting is dat ontevreden bewoners van Alkmaar-Noord daar massaal gebruik van zullen maken.

datum: 15 augustus 2006 | bron: Noordhollands Dagblad |  rubriek: depots

Pagina
print versie

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink