waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, automatisering, Herstel stadsgrachten Tiel 'kwestie van tijd'

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Herstel stadsgrachten Tiel 'kwestie van tijd'
TIEL - Het kan misschien nog even duren, enkele maanden of misschien zelfs wel tot in het najaar, maar uiteindelijk worden de stadsgrachten in Tiel helder.

"Het is een kwestie van tijd, het komt vanzelf goed", voorspelt een zegsman van het waterschap. De Tielse grachten zijn sinds het najaar door het schap ontdaan van een flinke laag vervuilde bagger. De stadsgracht moest over de gehele lengte tussen de één en twee meter diep worden uitgebaggerd. De opbrengst is, naast blubber, grofweg te verdelen in vier categorieën: vervuiling als zware metalen, explosieven, puin en 'de rest'.

In een groot deel van de grachten rond de binnenstad is het baggeren nog niet klaar. Er wordt nu gewerkt aan het stuk langs de Hucht. Tussen de Walburgsingels en langs de Veemarkt moet nog gebaggerd worden. Langs de Konijnenwal is de gracht al wel ongeveer een maand verlost van een vieze laag drek. Veel Tielenaren snappen echter niet dat het water daar nog altijd even goor oogt als voorheen.

"Dat doet het ook, maar er is flink in gewoeld. Het water heeft tijd nog om tot rust te komen. Bovendien moeten zich er van lieverlee planten en beestjes in verspreiden, die zorgen voor natuurlijk evenwicht", aldus de zegsman.

Door het baggeren is de gracht niet alleen verlost van een flinke laag vuil, op de plek van die laag staat nu ook water, waardoor het reinigend vermogen flink is gegroeid. Het peil in de gracht verhogen zodat er nog meer water in komt, is niet aan de orde. Dat botst niet alleen met overstorten, maar zou ook te veel consequenties hebben voor het waterpeil bij de huizen in de buurt.

datum: 24 mei 2007 | bron: De Gelderlander |  rubriek: baggeren

Pagina
print versie

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink