waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, automatisering, Vissen spartelen in Godwaldtpark

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Vissen spartelen in Godwaldtpark
ROOSENDAAL - Buurtbewoners en bezoekers van het Godwaldtpark reageren hoogst verontwaardigd op de bagger- en schoonmaakwerkzaamheden die de gemeente momenteel laat uitvoeren. In de Dijkwetering in het Godwaldtpark "De vissen lagen, toen ik vanochtend de hond uitliet, letterlijk te spartelen in het slik", meldt een bewoonster van de Carneooldijk. "Alle jonge eendjes en vogelnestjes zijn ook verdwenen. Ik kan het niet meer aanzien. Zoiets doe je toch vr het broedseizoen."

 De vriendinnen Toos de Rooy en Annie van Hoof lopen zich al wandelend door het park erg op te winden over de benarde situatie: ,,Dit is stijlloos. Als wij thuis onze vijver schoonmaken, zorgen we eerst dat hij diervrij is. Er is wel iemand met een schepnet bezig, maar dat haalt nu niks meer uit.'' De werkzaamheden in de vijver worden uitgevoerd door Bartels grondwerken uit Moerstraten.

Medewerker Arjan Ros van dit bedrijf probeert de laatste vissen inderdaad te redden, maar stelt zich toch laconiek op omtrent het dierenleed. "We hebben voordat we vier weken geleden met dit werk begonnen, de vijver electrisch leeggevist. De norm is dat negentig procent van de vissen eruit moet zijn en tien procent verloren mag gaan. Er zitten vissen genoeg." Ros vertelt dat de vogelnesten die in het water lagen netjes in de kant zijn gezet. Volgens Ros is het wel uitzonderlijk dat een gemeente opdracht geeft tot schoonmaken van vijvers als het broedseizoen begonnen is.

"Normaal moet dit soort werkzaamheden vr 15 maart gebeurd zijn. We hebben de gemeente vooraf gevraagd of er rekening gehouden moest worden met het broedseizoen. Het antwoord was dat we alleen rekening moesten houden met de opleveringsdatum van 1 mei. We hebben echter nog wel vier weken werk. Omdat we gewoon ons werk doen, voelen we ons niet schuldig om het dierenleed. Die verantwoordelijkheid ligt bij de gemeente."

Volgens gemeentewoordvoerder Ruben Sax gelden de regels omtrent het broedseizoen slechts voor bepaalde wateren in verband met de kap van omliggende bomen. "Maar niet voor de Dijkwetering. De vijver is vooraf ook leeggevist door een gecertificeerd visbedrijf in overleg met de Roosendaalse Hengelsport Agglomeratie.''

Op dit ogenblik wordt de vijver in het Godwaldtpark uitgebaggerd. Het baggerbedrijf voelt zich niet verantwoordelijk voor de dieren die daaronder lijden. Arjan Ros probeert met een schepnet de laatste vissen te redden uit de vijver in het Godwaldtpark, voordat deze uitgebaggerd en schoongemaakt wordt. 'De norm is dat negentig procent van de vissen eruit moet zijn en tien procent verloren mag gaan', aldus Ros.


datum: 3 mei 2007 | bron: BN/DeStem |  rubriek: baggeren

Pagina
print versie

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink