waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, automatisering, Fikse vertraging bouw Orangerie

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Fikse vertraging bouw Orangerie
VLISSINGEN - De nieuwe bewoners van het appartementencomplex Orangerie in Vlissingen moeten geduld hebben. Een jaar geleden werd weliswaar aangekondigd dat de woningen in september 2001 klaar zouden zijn, maar dat tijdstip haalt de aannemer bij lange na niet.

"We hebben circa vijf maanden oponthoud opgelopen. Het grondwater stond te hoog om beton te storten voor de parkeerkelder" , verklaart M. Stegink van het gelijknamige Vlissingse aannemersbedrijf. Stegink zegt dat vanaf maart alles weer naar wens verloopt. De bouwers zijn 'in korte tijd tot twee hoog gekomen'. Het gebouw moet vier verdiepingen krijgen. De Orangerie staat aan de Koudekerkseweg tegenover de Vlissingse watertoren en grenst aan het water van de Schuitvaartgracht. Er komen 23 appartementen. "De verkoop loopt goed. Er zijn nog vijf appartementen te koop" , meldt hij. Zuivering
De verwachting is dat de eerste bewoners rond april de woningen kunnen betrekken. Ontwerper van het gebouw is het architectenbureau Rothuizen Van Doorn 't Hooft. Stegink hoopt dat de Schuitvaartgracht snel wordt uitgebaggerd. "Want de gracht stinkt erg. Zeker als het zoveel regent als de laatste tijd.
De gemeente wil dat sloten en grachten in Vlissingen rond 2011 gezuiverd zijn. Het baggerwerk in de hele gemeente kost ruim zes miljoen gulden. Op dit moment wordt bij de Schuitvaartgracht een bergbezinkbassin aangelegd. Dat is één van de eerste voorwaarden om de hoeveelheid slib en ook de daaraangekoppelde stank te verminderen.
Het gevolg van te veel bagger is merkbaar in de Schuitvaartgracht. Het water stinkt en plantaardig leven zou er nauwelijks aanwezig zijn.
In 2005 wordt begonnen met het uitbaggeren van de Schuitvaartgracht, die hoog op de prioriteitenlijst van de gemeente staat.
Sinds 1982 werd wegens geldgebrek niet meer op grote schaal gebaggerd.
datum: 21 september 2001 | bron: Utrechts Nieuwsblad |  rubriek: baggeren

Pagina
print versie

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink