waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, automatisering, VEB wil via Ondernemingskamer fusie HBG-Ballast Nedam bevriezen

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
VEB wil via Ondernemingskamer fusie HBG-Ballast Nedam bevriezen
RIJSWIJK (ANP) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil dat de Ondernemingskamer de inmiddels beklonken fusie tussen baggerpoot HAM van HBG met Ballast Nedam in de ijskast zet. Eerst moet het bedrijf alternatieven een reeele kans geven. Dat heeft VEB-directeur P. de Vries woensdag gezegd. De VEB zal bij de Ondernemingskamer eisen dat "er geen uitvoering wordt gegeven aan het besluit tot samenwerking met Ballast Nedam". De VEB was al van plan naar de Ondernemingskamer te stappen om de overeenkomst tegen te houden. De plotselinge ondertekening van de contracten dinsdagavond heeft daar geen verandering in gebracht. "Alleen de formulering is nu anders", aldus De Vries.

HBG heeft dinsdag na afloop van een rumoerige aandeelhoudersvergadering het contract getekend met Ballast Nedam. Kort daarvoor had het HBG-bestuur de opponerende aandeelhouders gezegd dat de deal nog niet rond was maar wel bijna. Het wilde op geen enkele manier ingaan op de wens van een waarschijnlijke meerderheid van de aandeelhouders om nadrukkelijk met bieders Heijmans en Boskalis een feitelijke opsplitsing van het concern te bespreken.
De Vries wil de indruk wegnemen dat de VEB nadrukkelijk voor het voorstel van Heijmans is, "maar we vinden wel dat alle mogelijkheden bekeken moeten worden. Ook het eerdere bod van
baggeraar Boskalis."
Wanneer alleen gekeken wordt naar wat de verschillende voorstellen opleveren, scheelt dat de aandeelhouders volgens de VEB in totaal f 380 miljoen tot f 450 miljoen. "En dan is er nog niet eens hard onderhandeld met Heijmans."
Binnen enkele dagen stapt de VEB naar de Ondernemingskamer.

(bron: ANP)
datum: 28 juni 2001 | bron: - |  rubriek: algemeen

Pagina
print versie

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink