waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, automatisering, HBG houdt vast aan samenwerking met Ballast Nedam

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
HBG houdt vast aan samenwerking met Ballast Nedam
RIJSWIJK (ANP) - Bouw- en baggerconcern HBG houdt vast aan de fusie van zijn baggerdochter HAM met de baggerdivisie van Ballast Nedam. Dat heeft bestuursvoorzitter C. Reigersman dinsdag tegen de HBG-aandeelhouders gezegd op een informatieve bijeenkomst. Het bedrijf weerstaat de druk van een grote groep aandeelhouders die aanstuurt op een opsplitsing van het Rijswijkse concern, bleek tijdens een uiterst roerige vergadering.

Volgens Reigersman leidt de combinatie Ballast HAM Baggeren (BHB) tot een buitengewoon gezond bedrijf. Wanneer HBG zou ingaan op het bod van baggeraar Boskalis (567 miljoen euro, bijna f 1,27 miljard) zou dat HBG 136 miljoen euro kosten om aan alle voorwaarden te kunnen voldoen. Daarom beoordeelt Reigersman het bod van Boskalis veel lager, op 431 miljoen euro (bijna f 950 miljoen).
Ook bouwer Heijmans heeft een bod uitstaan op heel HBG, om bij het slagen daarvan de baggerpoot HAM door te verkopen aan Boskalis.
De interesse van bouwbedrijf Heijmans in HBG noemt Reigersman "niet indrukwekkend". "Het biedt Heijmans veel voordelen, maar HBG minder. We zouden alleen groter worden in Nederland."
De opponerende aandeelhouders kregen bij Reigersman of zijn medebestuurders geen voet aan de grond ondanks pogingen een motie of desnoods een peiling af te dwingen. Zij sturen aan op opsplitsing van HBG in een bagger- en een bouwpoot. De baggerdivisie zou moeten samengaan met Boskalis en Heijmans met de bouw. "Uw pogingen hebben geen invloed", aldus Reigersman tegen de woordvoerder, VEB-voorzitter P. de Vries. "Ho, u heeft niet de leiding van de vergadering", aldus een getergde Reigersman toen De Vries een peiling wilde onder de aanwezigen.
De aandeelhouders hebben geen vertrouwen in de strategie van HBG, dat van een splitsing in bagger en bouw niets wil weten. Zij twijfelen over de mooie verwachtingen die HBG schetst van de joint venture met Ballast Nedam. "De prognoses van HBG zijn al vijf jaar achtereen minder gunstig uitgevallen", aldus De Vries. "Het is allemaal in grote haast afgetimmerd", sneerde hij.
"Al dit gedonder is stemmingmakerij", oordeelde voorzitter H. Loudon van de raad van commissarissen van HBG. "De combinatie met
Ballast Nedam is glashelder en een deal van de bagger met Boskalis komt ons slecht uit. En Heijmans is te laat, we zijn al te ver."
De VEB en de groep aandeelhouders, van wie zeker 35 procent op de verggadering was vertegenwoordigd, zetten nu hun plan door voor een enqueteprocedure. Zij willen ook dat de Ondernemingskamer verdere stappen van HBG richting realisering van de joint venture met Ballast Nedam dwarsboomt.
Volgens Reigersman hebben de alternatieven weinig zin meer nu de aanstaande fusie met Ballast Nedam al in een "onherroepelijk stadium" is beland. "Als we het terugdraaien, verwijt Ballst Nedam ons contractbreuk", aldus Reigersman

(bron: ANP)
datum: 27 juni 2001 | bron: - |  rubriek: algemeen

Pagina
print versie

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink