waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, automatisering, Baggerbedrijven Van Oord en BHD op weg naar fusie

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Baggerbedrijven Van Oord en BHD op weg naar fusie
BUNNIK - Koninklijke BAM is met baggerbedrijf Van Oord ACZ in gesprek over een fusie van zijn baggerpoot Ballast Ham Dredging (BHD) met het bedrijf uit Gorinchem. Beide bedrijven hebben donderdag bevestigd dat zij praten over een fusie.

Bij de gesprekken zitten ook de aandeelhouders van de Van Oord Groep, MerweOord en NPM Capital aan tafel. BAM wil BHD te gelde maken om zo de aankoop, eind vorig jaar, van het Rijswijkse bouwconcern HBG te kunnen financieren.

BHD zat voor tweederde in de boedel van HBG, dat BAM voor 710 miljoen euro kocht. Maar het noodlijdende Ballast Nedam dwong BAM ook de rest, eenderde deel, over te nemen, waarvoor BAM nog eens 210 miljoen op tafel moest leggen.

Forse lening

Deze aankopen dwongen BAM tot een forse lening bij de banken en BAM wil die last zo snel mogelijk verlichten. Het concern wil daartoe rond de helft kwijt van de baggerpoot, liet bestuursvoorzitter W. van Vonno van BAM eerder doorschemeren. Zijn woordvoerder beperkt zijn commentaar nu tot ,,onderzoeken van meerdere vormen van samenwerking''.

Van Oord draaide vorig jaar met ruim 1200 werknemers een netto-omzet van 317,6 miljoen euro, 5 procent minder dan het jaar daarvoor. De winst zakte in van 18,7 naar 10,8 miljoen euro. Het tweemaal grotere BHD, 2100 werknemers, zag de winst juist groeien van 32 naar ruim 50 miljoen euro. De omzet kwam uit op 630 miljoen.

Beide bedrijven gezamenlijk zouden in grootte net achterblijven bij het Papendrechtse Boskalis dat vorig jaar ruim 1 miljard euro omzette.


datum: 18 september 2003 | bron: Leeuwarder Courant |  rubriek: algemeen

Pagina
print versie

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink