waterbodem.nl, alles op het gebied van waterbodem, onderzoek, beleid, onderhoud, baggerwerkzaamheden, verwerkingstechnieken, toepassingsmogelijkheden baggerspecie, storten, depots, automatisering, Hengelo dreigt Rijkswaterstaat met schadeclaim

Nieuws
alle berichten
algemeen
baggeren
beleid
depots
kwaliteit
meten en analyseren
normering
protesten en acties
risico's
verwerking

Artikelen
baggerplannen
beleid
NVN5720
probleemstoffen
protocollen
toetsing
veldonderzoek
verwerking

Literatuur
Nieuwsbrieven
Publicaties

Handig
begrippenlijst
afkortingen
klasse-indeling
agenda
normen
vacatures
links

Informatie
colofon
contact

2000-2019 : Wegens tijdgebrek is de info niet overal meer actueel
Hengelo dreigt Rijkswaterstaat met schadeclaim
HENGELO (ANP) - De gemeente Hengelo dreigt Rijkswaterstaat met een schadeclaim als de waterbeheerder het Twentekanaal tussen Delden (sluis Wiene) en Hengelo afsluit. Rijkswaterstaat is van plan dit gedeelte hermetisch af te sluiten als het water in het Twentekanaal tussen Hengelo en Enschede blijft stijgen.

Door de brand bij bandenfabriek Vredestein in Enschede op 22 augustus raakte het kanaal door roetdeeltjes ernstig verontreinigd. Om te voorkomen dat het vervuilde slib stroomafwaarts drijft besloot Rijkswaterstaat de sluizen van het kanaal te sluiten. Door de regenval dreigt het water nu over de sluisrand te stromen.

Om die reden overweegt Rijkswaterstaat om dit vervuilde water te lozen in het kanaal en een stuk verderop een nieuwe bufferwand te maken door de sluis bij Delden te sluiten. Dit betekent dat de haven van Hengelo komt stil te liggen. Dat heeft volgens de gemeente Hengelo grote economische gevolgen. Zo kunnen grote bedrijven als AKZO, Thales en Reef Wegenbouw geen gebruik meer maken van de haven.

Alleen AKZO verscheept wekelijks al 30.000 ton zout via het Twentekanaal. Verder waarschuwt de gemeente Hengelo voor schadelijke milieueffecten en ook de spaarbekkens voor het drinkwater kunnen nadelige gevolgen ondervinden. In een maandag verstuurde brief dreigt Hengelo alle schadelijke gevolgen op Rijkswaterstaat te verhalen. De waterbeheerder heeft nog niet gereageerd.


datum: 6 oktober 2003 | bron: De Twentsche Courant Tubantia |  rubriek: algemeen

Pagina
print versie

Laatste nieuws
Sanering bodem Ketelmeer-West
Baggerwerkzaamheden in grachten Zwartsluis
Waterschap pakt Nunbeek aan
Sdu uitgvers publiceert Praktijkboek Waterbodem
MWH lanceert het Handboek Waterbodem
Sint kan weer vlot en veilig door Groningse grachten varen!
Aangepast TOWABO verwacht in juli en september 2008
Baggerslib in tube direct bruikbaar als oeverbeschoeiing
Besluit bodemkwaliteit per 1 juli volledig van kracht
Grachten en vaarten in Sneek weer schoon

Software
ASAP Utilities (Excel)
BOKS
BoorManager
Towabo/Bever

Nieuws te melden?
Heeft uw bedrijf nieuws te melden en wilt u in aanmerking komen voor publicatie op waterbodem.nl? Stuur dan uw nieuws, productnieuws of persbericht naar de redactie ....realisatie website en online marketing:
eGate Internet Solutions


redactie:
Merijn Bolkestein
Bastien Mensink